Skip links

Een eigen zonnelaadstation met het Programma Zonparkeren Overijssel

De provincie Overijssel heeft al een aantal zonnepanelenparken, en er staan er nog een aantal op de planning voor de komende jaren. Toch zal de provincie meer moeten doen om de doelen van het ‘Nieuwe Energie Overijssel’ programma te behalen. Eén van deze doelen is om in 2050 volledig energieneutraal te zijn. 

Een unieke en duurzame kans voor de ondernemers in Overijssel, die bijdraagt aan het behalen van de doelstelling om energieneutraal te zijn in 2050; Energiefonds Overijssel heeft 1,3 miljoen euro beschikbaar gesteld voor tien organisaties. Deze tien organisaties krijgen binnen 12 weken een eigen zonnelaadstation zonder een eigen investering te hoeven doen. Dit initiatief maakt deel uit van het Programma Zonparkeren Overijssel 2022, ook wel PZO genoemd. 

In dit artikel lees je meer over de kenmerken van PZO en wat de eisen zijn voor jouw organisatie om in aanmerking te komen voor een eigen zonnelaadstation gefinancierd door het Energie Fonds Overijssel. Tot slot lees je de drie stappen die je doorloopt naar een innovatief zonnelaadstation. 

Kenmerken van het Programma Zonparkeren Overijssel

Het Programma Zonparkeren Overijssel 2022 heeft een aantal kenmerken. Zo zijn er in totaal tien organisaties die zonder eigen investering kunnen beschikken over een eigen zonnelaadstation en dat al binnen 12 weken. Hotel Restaurant Frans op den Bult en Woonboulevard Oldenzaal hebben al een eigen zonnelaadstation dankzij het Programma Zonparkeren Overijssel 2022. Zo blijven er nog acht organisaties over die in aanmerking kunnen komen.

Het totale budget van het programma staat op 1,3 miljoen euro. De zonnelaadstations die worden geplaatst met behulp van de subsidie moeten in 2022 gerealiseerd moet zijn. Deze financiering wordt gedaan door het Energiefonds Overijssel. Als organisaties eenmaal een eigen zonnelaadstation hebben geplaatst, beginnen de stroomprijzen al vanaf 12 cent per kWh.

Vereisten voor aanmelding PZO

Wil je jouw organisatie aanmelden om in aanmerking te komen voor het Programma Zonparkeren Overijssel 2022? Dan moet jouw organisatie voldoen aan de volgende eisen: 

  • Jouw organisatie is gevestigd in de provincie Overijssel;
  • De parkeerplaats van jouw organisatie heeft meer dan 10 parkeerplekken. Deze parkeerplekken liggen niet in de schaduw;
  • U wilt concreet aan de slag met groene stroom, laadstations en elektrische auto’s. 
  • U kiest voor gemak, comfort en zekerheid.

Voldoet jouw organisatie aan bovenstaande eisen? Meld je dan aan voor het Programma Zonparkeren Overijssel 2022.

De drie stappen van PZO 

Wil je jouw organisatie verduurzamen met een duurzaam en innovatief zonnelaadstation? Doorloop dan de drie stappen van PZO:

Stap 1: Ga naar www.amperapark.com/PZO en doe de online check 

Stap 2: Plan een vrijblijvend intake gesprek in met één van de green engineers van AmperaPark. Onze medewerker geeft een inzage in:

  • De verschillende mogelijkheden voor laadstations voor elektrische auto’s bij jouw organisatie;
  • De opbrengsten van een laadstation, zonder een eigen investering te hoeven doen;
  • De potentie van zonnestroom op de parkeerplaats van jouw organisatie. 

Stap 3: Jouw organisatie neemt officieel deel aan PZO. Binnen 12 weken regelen wij de aanvraag voor een bouwvergunning, wordt er door het energiefonds een toets gedaan, wordt het zonnelaadstation gebouwd en kan het leveren van groene zonnestroom en laaddiensten beginnen! 

Ben je benieuwd wat AmperaPark kan betekenen voor jouw organisatie? Bekijk dan onze Solarcarport of AmperaPort

Heb je vragen over het Programma Zonparkeren Overijssel 2022? Neem vrijblijvend contact met ons op! 

 

Leave a comment