Skip links

Een (solar)laadpaal leasen

Een laadstation voor de elektrische auto is een belangrijk aspect van elektrisch rijden. Het zorgt ervoor dat je snel, veilig en wanneer het jou uitkomt je auto kunt opladen. Om deze reden is het dan ook een goed idee om uitgebreid de tijd te nemen om de mogelijkheden voor je eigen laadstation te vergelijken. Wil je liever niet direct je eigen laadstation of laadpaal aanschaffen? Dan zijn er gelukkig nog andere mogelijkheden! We kijken hier naar de mogelijkheden van een laadpaal leasen en kopen.

Je eigen (solar)laadpaal leasen

Ben je net begonnen met elektrisch rijden en wil je niet direct je eigen laadpaal kopen vanwege de hoge kosten? Dan kan een laadpaal leasen een aantrekkelijke optie zijn. Met deze optie heb je geen omkijken meer naar het onderhoud en beheer, maar ben je wel gegarandeerd van laadcapaciteit. Het leasen van een zonnecarport zorgt ervoor dat je eenvoudig op één plek kunt parkeren, opladen en opwekken. Je hoeft hier geen extra ruimte voor te creëren. De carports met zonnepanelen kunnen eenvoudig geplaatst worden op een bestaande parkeerplaats. Bij de leaseconstructie betaal je vervolgens alleen voor groene stroom die je gebruikt voor het laden van jouw voertuig. 

Laadpaal leasen of kopen?

De beslissing om een laadpaal te leasen of te kopen, kan lastig zijn. Je moet hierbij rekening houden met de kosten van de aanschaf, maar ook van het beheer en het onderhoud. Daarnaast moet je kijken naar de opbrengsten van het opwekken en opladen. Voordat je besluit te leasen of te kopen, is het verstandig om beide opties te vergelijken. Kijk hierbij naar de periode dat je de solarcarport wilt gebruiken, de tijd die je besteedt aan het beheer, en de laadcapaciteit die je nodig hebt. Zo kun je een afweging maken en bepalen wat de beste optie is voor jouw situatie!

Een laadpaal leasen voor organisaties

Ook voor organisaties kan een laadpaal leasen een aantrekkelijke optie zijn. Het enige wat hiervoor nodig is, is een terrein om de carports met zonnepanelen te plaatsen. Zo tover je het parkeerterrein van jouw organisatie binnen enkele dagen om tot een groene parkeerplaats. Bij het laadpaal leasen, plaatsen wij de carports met zonnepanelen op het terrein en blijven onderhoud, beheer en de opbrengsten uit het opwekken en opladen van de zonnestroom bij AmperaPark. Als organisatie kun je vervolgens profiteren van onze state-of-the-art constructie. Bezoekers, werknemers en klanten parkeren hun auto droog onder de solarport en kunnen vervolgens eenvoudig milieuvriendelijk opladen. 

Wil je meer weten over een laadpaal leasen privé of voor je organisatie? Kijk hier voor meer informatie of neem direct contact met ons op!

Leave a comment