Skip links

De AmperaPort: parkeren, opwekken en opladen onder de carport met zonnepanelen

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Het aandeel elektrische auto’s steeg van 12,7% in 2019 naar 19,7 % in 2020. De komende jaren zal de groei nog spectaculairder zijn, ook omdat de nieuwste accu’s een steeds verder bereik qua kilometers garanderen.

Uiteindelijk mogen in 2030 binnen de EU alleen nog maar elektrische auto’s worden verkocht, maar de verwachting is dat ruim daarvoor de vraag naar elektrische auto’s al verder zal exploderen. Een zonnelaadstation wordt hierdoor onmisbaar.

Vraag een offerte aan
carport met zonnepanelen

Wat zijn de voordelen van een solarcarport?

De installatie van een overkapping met zonnepanelen biedt uw organisatie meerdere voordelen: 

Terugleveren aan het net

Overtollige zonne-energie wordt doorgeleverd aan het netwerk en levert uw organisatie daarmee geld op. Maar u kunt er ook voor kiezen die extra energie op te slaan in accu’s. 

Vervanging voor zonneweides

Onze landelijke omgeving wordt meer en meer ontsierd door grote oppervlaktes met zonnepanelen, vaak in de landelijke omgeving van stedelijke gebieden. Dit wordt in toenemende mate als een groot probleem ervaren. Door de brede inzet van de stijlvolle carports met zonnepanelen op plekken die toch al bebouwd zijn als parkeerplaatsen, transformeert u uw parkeerterrein van grijs naar groen.

Extra laad infrastructuur

De carport met zonnepanelen kan juist ook een uitkomst zijn in die gebieden waar elektrische laadstations dun gezaaid zijn. Het betekent daarmee een extra service aan medewerkers en bezoekers van de betrokken organisaties op juist die plekken in ons land. 

Steeds meer elektrisch

Met steeds meer elektrische en hybride auto’s van uw medewerkers en bezoekers is uw organisatie met de inzet van de carport met zonnepanelen niet langer afhankelijk van (alleen) de grijze netstroom want u gaat uw eigen zonnestroom opwekken en gebruiken en zelfs opslaan.   

Makkelijk combineren

De overkapping met zonnepanelen laat zich ook makkelijk combineren met andere gebruiksfuncties, zoals het verwerven en benutten van digitale gebruiksdata en bijvoorbeeld het toevoegen van gepersonaliseerde afleverplekken voor pakketpost. 

Altijd koel parkeren

Onder het semi-transparante dak van de carport met zonnepanelen staan auto’s altijd koel en droog geparkeerd. 

Een echte eyecatcher

De AmperaPort is in technologische zin state-of-the-art en draagt daarmee een-op-een bij aan de uitstraling van uw organisatie.  

De levertijd van de AmperaPort

Bent u overtuigd van de vele voordelen van de AmperaPort? Vraag dan snel een offerte aan. Tussen het tekenen van de offerte en de opbouw van de AmperaPort op uw parkeerplaats liggen dan nog slechts 14 dagen. Dus: al 14 dagen na het tekenen van de overeenkomst kunnen u, uw medewerkers en uw bezoekers hun elektrische voertuig parkeren onder de carport met zonnepanelen.

CO2-Reductie

Het opwekken en opladen van zonne-energie via een carport met zonnepanelen is een stuk duurzamer dan via grijze netstroom. Daarmee draagt u direct bij aan de CO2-reductie en levert uw organisatie dus een belangrijke concrete bijdrage aan het bereiken van onze  maatschappelijke duurzaamheidsdoelstellingen.

De AmperaPort: kopen of leasen   

U kunt een AmperaPort kopen of leasen. De keuze is aan u. Bij koop schaft uw organisatie de AmperaPort aan en zijn de opbrengsten van de geleverde zonne-energie, maar ook het beheer en het onderhoud als eigenaar voor uw rekening.

Bij lease plaatst AmperaPark een of meer carports met zonnepanelen op uw terrein en blijven onderhoud, beheer en de opbrengsten uit het opwekken van de zonnestroom en opladen bij AmperaPark. Het grote voordeel van de lease-constructie is dat u als organisatie uw medewerkers en klanten state-of-the-art duurzame zonnehavens biedt, terwijl u er verder als organisatie geen enkel omkijken naar hebt en uw medewerkers en bezoekers wel de voordelen ervaren.

De AmperaPort: leverbaar in meerdere materialen en varianten: Signature, Industrial en Eclipse

Elke AmperaPort heeft feitelijk 3 kernfuncties: parkeren, opwekken en opladen. Daarnaast is uitbreiding mogelijk met verlichting, een betaalmodule, camerabewaking, cameraregistratie, de mogelijkheid voor opslag van overtollige zonne-energie in speciale accu’s, reserveringsapparatuur en voorzieningen voor het afleveren van pakketjes.  

Vanzelfsprekend is combinatie van een of meer van de genoemde varianten mogelijk. U kunt kiezen tussen een metalen versie van de AmperaPort of een versie met duurzaam hout. Het aanzicht van de AmperaPort is in alle gevallen elegant en stijlvol.      

AmperaPort Signature

De AMPERAPORT Signature is de elegante versie met duurzaam hout en metaal. Geparkeerde auto’s worden geladen met zonnestroom die wordt opgewekt door de zonnepanelen van de carport.

AmperaPort Industrial

De AMPERAPORT Industrial is de stijlvolle versie met metaal. Dit geeft de AMPERAPORT een industrieel en functioneel uiterlijk. De speciaal ontworpen semi-transparante zonnepanelen zorgen er voor dat auto’s koel en droog geparkeerd staan, terwijl de auto’s middels het zonnedak voorzien worden van zonnestroom voor duurzame kilometers.

AmperaPort Eclipse

De AMPERAPORT Eclipse is onze Oost-West variant van de AMPERAPORT. De speciaal ontworpen semi-transparante zonnepanelen zorgen er voor dat auto’s koel en droog geparkeerd staan terwijl ze worden opgeladen.

amperaport eclipse

De technologie achter de zonnecarport

AmperaPark werkt intensief samen met verschillende technologische partners, zoals de Universiteit Twente en de Saxion Hogeschool. Onze focus daarbij ligt primair op de toepassing van duurzame energie-opwekking op parkeerplaatsen, want al in 2030 moet elke verkochte auto elektrisch aangedreven zijn. Dat betekent dat het wagenpark in Nederland en elders in  Europa nu al razendsnel transformeert.

Al deze auto’s moeten nu en zeker straks een plek hebben om opgeladen te worden. Liefst met stroom die duurzaam is opgewekt, waardoor de totale CO2-uitstoot belangrijk vermindert. Geen wonder dus dat wij de focus leggen op het gebruik van zonne-energie. Onze carport met zonnepanelen is de stijlvolle zonnehaven voor geparkeerde elektrische auto’s en andere elektrische voertuigen (motoren/scooters/brommers/fietsen/steps). De AmperaPort: parkeren, opwekken en opladen onder een zonnedak! Efficiënter kan het niet!

Wilt u meer weten? Maak een afspraak!  

Wilt u meer weten en bent u geïnteresseerd in een afspraak? Neem dan svp contact op via bijgevoegd formulier. Wij proberen dan altijd binnen een werkdag contact met u op te nemen. 

Mocht u liever direct telefonisch contact met ons op willen nemen bel dan svp (+31) 085 029 1440.  Natuurlijk kunt u ons ook een mail sturen: sales@amperapark.com