Skip links

AmperaPark nu partner van het Fenix project!

In samenwerking met verschillende partners, waaronder Ecoteers, neemt AmperaPark deel aan het Fenix project, waarbij midden- en kleine bedrijven hoogopgeleide jongeren betrekken. Zo wordt een jongere generatie op een veelbelovende manier betrokken bij de energietransitie.

Project Fenix 

Binnen het Fenix project krijgen talentvolle trainees de kans om aan verschillende projecten te werken bij MKB’s die zich bezighouden met de energietransitie. Bij de verschillende projecten zullen ze nauw betrokken zijn bij de innovatie en ontwikkeling van nieuwe producten. Tijdens dit traject werken ze samen met het management en zijn ze verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de nieuwe innovaties. Zo krijgen ze direct te maken met de verantwoordelijkheden die ze na het traineeship tegen zullen komen. 

Assessments als startpunt 

Tijdens het gehele traject zal er gefocust worden op de persoonlijke en professionele ontwikkeling van de trainees. Zo wordt er door middel van een assessment gekeken naar de kennis en vaardigheden die ze bezitten aan het begin van het traject. Vervolgens zoeken de bedrijven naar mogelijkheden om deze verder te ontwikkelen.

Ervaring opdoen bij verschillende bedrijven 

Het traject duurt een half jaar. In deze tijd doen de trainees ervaring op bij drie verschillende bedrijven. Tijdens de hele periode hebben de trainees één mentor die zorgt voor persoonlijke begeleiding. 

De samenwerking tussen de MKB’s creëert een cultuur waarin kennis wordt gedeeld tussen de verschillende bedrijven. Zo wordt er samen gewerkt aan innovaties en efficiënte oplossingen om de energietransitie te versnellen. Het opgebouwde netwerk creëert daarnaast ook nieuwe kansen voor de bedrijven. 

Wij kijken uit naar de samenwerking met de trainees en de andere bedrijven in het project!

Leave a comment