Skip links

Wat kun je besparen met een duurzame zonnecarport?

Met een duurzame parkeerplaats kunt u al snel veel besparen. Een Amperaport produceert 2.500 kWh per jaar. Dit zijn maar liefst 15.000 groene elektrische kilometers per jaar. Om te kijken hoeveel er precies kan worden gewonnen zijn er verschillende factoren relevant. Die gaan we in dit artikel samen doornemen. 

Het aantal parkeerplaatsen 

Wij nemen projecten aan tussen de 3 en 3.000 parkeerplaatsen. De standaard Amperaport heeft plek voor 3 auto’s. Hoe groter de Amperaport, hoe meer energie kan worden opgewekt. Mocht er niet voldoende gebruik worden gemaakt van de energie, dan kan de zonnecarport ook leveren aan het kantoor of aan het net. 

Het aantal elektrische auto’s

Dit onderdeel is eigenlijk onder te verdelen in twee delen. Het aantal auto’s dat gebruik gaat maken van de zonnecarport en het aantal kilometers die de auto’s gemiddeld maken. Een groot aantal elektrische auto’s zorgt ervoor dat de zonnecarports vaker vol staan, dit komt natuurlijk ten goede aan uw besparing. 

Ten tweede valt er meer winst te behalen wanneer de auto’s veel kilometers maken (of in ieder geval zo leeg mogelijk worden opgeladen). De prijzen voor het terugleveren van energie aan het net liggen vaak namelijk lager dan de prijs voor energie. Zodra uw organisatie veel zelf gebruik maakt van de opgewekte energie, zal de kostenbesparing hoger uitvallen. 

Prijs van energie 

De prijs die u betaald voor energie en de prijs die u krijgt voor teruglevering aan het net zijn  vanzelfsprekend ook relevant. Hoe hoger deze prijs, hoe hoger de besparing zal uitvallen. 

Fiscaal voordeel en overheidssubsidies

Naast de normale besparing op energie, zijn er ook nog voordelen vanuit de overheid. Zonne-energie kan verschillende fiscale voordelen met zich meebrengen. Ook zijn er subsidies (zoals de SDE+) subsidies, die de aanschaf van de zonnecarport een stuk aantrekkelijker kunnen maken. 

Makkelijk zelf berekenen

Zoals u kunt zien zijn er veel factoren relevant om de besparing te bereken. Om het allemaal een stuk makkelijker te maken hebben wij de Sun4Miles tool gebouwd. Hier vult u gemakkelijk uw gegevens in, en de tool berekent de te behalen zonne kilometers. 

Leave a comment